Abelia

  Si të kujdesemi për Abelian

Si të kujdesemi për Abelian   Si të kujdesemi për Abelian thjesht dhe me pak lodhje? Më poshtë është një guidë e thjeshtë dhe praktike se si të kujdesemi për Abelian.Të gjitha informacionet e nevojshme që do t’ju duhen për ta mbajtur bimën në gjëndjen e saj optimale. Previous Next

Krijimi i kopshteve te ngritura

kopshtet me shtrat te ngritur

Kopshtet me shtrat te ngritur. Kopshtet me shtrat të ngritur janë bërë një nga zgjedhjet e preferuara për të apasionuarit pas kopshtarisë në vendet e urbanizuara. Kjo gjë ndodh si pasojë e thjeshtësisë dhe efikasitetit e këtyre lloj kopshtesh. Por si mund ta ideojmë dhe krijojmë një kopësht të këtij lloji?  1- Analizimi i nevojave … Read more

Hibiscus

Si të kujdesemi për Hibiskusin

Si të kujdesemi për Hibiskusin    Më poshtë është një guidë e thjeshtë dhe praktike se si të kujdesemi për Hibiskusin.Të gjitha informacionet e nevojshme që do t’ju duhen për ta mbajtur bimën në gjëndjen e saj optimale. Previous Next Hibscusi eshte nje bime mjaft e perdorur ne kopshtet tona. Mjaft rezistent dhe praktik , … Read more

Përse Erëzat?

Perse erezat jane nje zgjedhje e mire per ju ? Erëzat janë bimët e duhura për çdo person që kërkon të rrisë bimë ose të krijojë një kopësht. Familja e tyre është aq e madhe dhe e shumllojshme, gjë që e bën një  familje shumë të vlerësuar bimësh. Ata që i bëjnë erëzat kaq të … Read more

Mbjellja e barit, Tapet apo me farë?

Diferencat dhe avantazhet e secilës metodë mbjelljeje Jeni lodhur nga barërat e këqija në kopësht, të shpërndara në mënyrë të ç’rregullt duke mbytur bimët që ti aq shumë do dhe je përkujdesur. Epo mbase të bësh kopështin me bar nuk është aq ide e keqe, ngjyra jeshile e shëndetshme do mbizotëroj, do jetë e shpërndarë … Read more

Alstromeria

Si te kujdesemi per Alstromerian

Si te kujdesemi per Alstromerian Si te kujdesemi per Alstromerian , thjeshtë dhe me pak punë. Një nga bimët më të dashura dhe elegante për kopshtin. Gjithashtu mund ti mbani edhe si lule buqetash në ambientet e brendshme, në vazo me ujë. Previous Next Si te kujdesemi per Alstromerian.

Kopshtaria

Një hap me afër me natyrën! Çfarë është kopshtaria?   Kopshtaria është një nga nëndegët e Hortikulturës, e cila është studiuar dhe vlerësuar që në lashtësi nga njeriu. Për vite me rradhë , ajo ka qenë e zhvilluar tej mase në obboret mbretërore dhe shtresën e pasur të shoqërisë. Por në këtë kohë  ajo është … Read more

error: Content is protected !!