Kumquat

Familja : Rutaceae

Lloji :Fortunella “Japonica”

Versioni : Pemë

Çmimi

Përshkrim

Peme Kumquat , Agrume , Varieteti Mesdheut

Kumquati njihet në vendin tonë si limon kinez ose japonez. Një ga agrumet më rezistente ndaj temperaturave të ulëta dhe me fruta pothuajse gjatë gjithë sezonit pranverë – verë – vjeshtë. Fruti i saj  ka një shije që i përngjason përzierjes së limonit dhe mandarinës.

Informacion shtesë

Peshë 10 kg
Përmasa 100 × 100 × 150 cm

Specifikat

Lartësia e rritjes — mbi 3.5m
Aromatike
E durueshme ndaj ngricave gjer në temperatura -3°C
Ngjyra e lules — E bardhë
Kërkesat për dritë  — Dritë direkte
Dheu —Lymor , i mirë drenazhuar

Përkujdesja

 
Mbjellja Këshillohet të mbillet në pozicione ku e rreh drita e Diellit gjatë gjithë kohës. Gropa e mbjelljes sygjerohet të jetë dyfish e thellë dhe e gjerë sa vazo ku ndodhet. Duhet të mbillet aq thellë sa sipërfaqja e e dheut përkatës të shkoj në nivelin e tokës.
Ujitja Këshillohet të ujitet në periudhat e lulëzimit dhe krijimit të frutit. Mos harroni ujitjen gjatë periudhave të thata. Ujiteni vetëm në shtratin e dheut, jo në trung.
Krasitja Krasiteni në fillim të pranverës për ti pastruar degët e padëshiruara apo të dëmtuara. Pastroni trungun duke filluar nga fundi i kurorës gjer në fund të trungut  për të nxitur krijimin e degëve të reja në kurorë.

Shqyrtime

Ende pa shqyrtime.

Jini i pari që shqyrton “Kumquat”

error: Content is protected !!

Mirësevjen!

TASHMë kopshtit tuaj nuk do ti mungojë asgjë!

Hyr në llogarinë tënde!