Lime Australian

Familja : Rutaceae

Lloji :Microcitrus australasica

Versioni : Pemë

Çmimi

Përshkrim

Peme Lime , Agrume , Varieteti Australian

Kjo lloj peme e cila hyn në familjen e agrumeve është një varitet i pemës së Lime,  i cili vjen nga Australia. Gjithcka në këtë pemë është në miniaturë, gjethet, lulet dhe fruti.Ky frut me një shije sa të ëmbël aq edhe të thartë ka gjetur një përdorim të gjerë edhe në gatimet mesdhetare. Shije e vecantë  por me mjaft vlera ushqyese.

# Microcitrus australasica

Informacion shtesë

Peshë 10 kg
Përmasa 100 × 100 × 350 cm

Specifikat

Lartësia e rritjes — mbi 3.5m
Aromatike
E durueshme ndaj ngricave gjer në temperatura -3°C
Ngjyra e lules — E bardhë
Kërkesat për dritë  — Dritë direkte
Dheu —Lymor , i mirë drenazhuar

Përkujdesja

 
Mbjellja Këshillohet të mbillet në pozicione ku e rreh drita e Diellit gjatë gjithë kohës. Gropa e mbjelljes sygjerohet të jetë dyfish e thellë dhe e gjerë sa vazo ku ndodhet. Duhet të mbillet aq thellë sa sipërfaqja e e dheut përkatës të shkoj në nivelin e tokës.
Ujitja Këshillohet të ujitet në periudhat e lulëzimit dhe krijimit të frutit. Mos harroni ujitjen gjatë periudhave të thata. Ujiteni vetëm në shtratin e dheut, jo në trung.
Krasitja Krasiteni në fillim të pranverës për ti pastruar degët e padëshiruara apo të dëmtuara. Pastroni trungun duke filluar nga fundi i kurorës gjer në fund të trungut  për të nxitur krijimin e degëve të reja në kurorë.

Shqyrtime

Ende pa shqyrtime.

Jini i pari që shqyrton “Lime Australian”

error: Content is protected !!

Mirësevjen!

TASHMë kopshtit tuaj nuk do ti mungojë asgjë!

Hyr në llogarinë tënde!